Muziek en dementie

Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Bij Pianoles Drechtsteden geven we je advies en tips voor het omgaan met mensen met dementie en in het bijzonder het aanbod van muziek.

Al jaren is het bekend; muziek geeft troost, muziek geeft vreugde, muziek geeft kracht en dan nog maar te zwijgen over wat muziek nog meer met ons doet. Naast grote concerten is Sander regelmatig te zien en te horen tijdens trainingen aan zorgprofessionals en mantelzorgers van mensen met dementie. Met de voorstelling “De dementie van Jet en Harrie” van Ervarea kreeg pianist Sander Tournier samen met zijn collega’s een oorkonde uitgereikt door Alzheimer Nederland. Inmiddels verzorgd Sander al jaren muziektherapie, niet alleen in de zorgsector maar aan iedereen die hij daarbij kan helpen.Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziek. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het heel veel mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie dat zij bepaalde belangrijke herinneringen kwijtraken. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Bij Pianoles Drechtsteden geven we je advies en tips voor het omgaan met mensen met dementie en in het bijzonder het aanbod van muziek.

Wat ga je leren?

  • Ontwikkeling van ons brein
  • Wat gebeurt er met het brein bij dementie
  • Communicatie tussen het boven en onderbrein
  • Waar komt “agressie” bij dementie vandaan?
  • Het gebruik van muziek bij mensen met dementie

Duur van de cursus: 2 uur
Kosten: € 120,- per persoon
(informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor grotere groepen op locatie)

Pianoles Drechtsteden is aangesloten bij het CRKBO.

CRKBO geregistreerd

Meld je aan:

Hoe heb je ons gevonden?

Het copyright van alle lesmaterialen ligt bij Pianoles Drechtsteden. Ik verklaar dat ik de lesmaterialen alleen voor eigen gebruik zal inzetten. Tevens ga ik hierbij akkoord met de algemene voorwaarden.

N.B. Omdat ieder individu anders is, andere wensen heeft en andere motivatie heeft bieden wij alle trainingen en cursussen aan in blokken van een uur en werken wij met contracten van 60 minuten. Op deze manier ben je ten alle tijden vrij om de cursus naar eigen behoefte aan te vullen.