Pianoles & Keyboardles

Heb jij altijd al graag willen pianospelen of zou je het weer willen oppakken? Pianoles Drechtsteden verzorgt pianoles op elk gewenst niveau en in elke stijl in Dordrecht en in de overige Drechtsteden. Pop, jazz, latin, blues, klassiek of misschien wil je worden geholpen voor het toelatingsexamen van het conservatorium. Ben je zanger, zangeres of singer-songwriter en wil je jezelf begeleiden op de piano? Ook dan zit je goed bij Pianoles Drechtsteden.

Lesmethode

Als muziek maken je hobby is dan moet het vooral leuk zijn! Daarom maken we gebruik van de mogelijkheden van deze tijd en speel je binnen de kortste keren al een leuk liedje op jouw piano of keyboard!

Noten lezen

Wil je graag pianospelen maar zie je op tegen het noten lezen?

Dan doen we dit gewoon niet. Je hoeft niet je boterham te verdienen met pianospelen. Het moet vooral leuk zijn!

R

Geen piano?

Heb je geen piano en zou je deze graag willen aanschaffen of huren? Pianoles Drechtsteden kan je helpen bij de keuze voor een nieuwe of goede gebruikte piano. Of het nu gaat om een akoestische vleugel, een akoestische piano of liever een digitale piano.

Morgen al starten?

Meld je vandaag nog aan voor de eerste kennismakingsles.

Dáárom Pianoles Drechtsteden

Een heel belangrijk punt van muziekmaken is plezier! Helaas heeft pianospelen, pianoles en/of muziekles een vrij stoffig imago. Door veel docenten en muziekscholen wordt jammer genoeg nog steeds geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden van deze tijd. Is dat verkeerd? Nee hoor, zeker niet. Kan het anders? Ja! Zeker weten! Normaal gesproken moeten wij echt wel wat maanden of jaren pianoles krijgen voordat we een leuk liedje kunnen spelen. Dat is jammer want voor veel mensen is studeren een stuk minder leuk dan pianospelen. Dit geldt vooral voor de jeugd. Maar wat nou als wij van het studeren spelen kunnen maken? Als muziekmaken je hobby is dan moet het vooral leuk zijn! Door alle mogelijkheden van deze tijd kunnen we meteen beginnen met de muziek van deze tijd. Natuurlijk is het verleidelijk om met behulp van YouTube jezelf te leren pianospelen. Kinderen zien we dit geregeld doen. Echter, doordat de spieren van kinderen nog volop in ontwikkeling zijn is het belangrijk dat zij op de goede manier leren spelen om in de toekomst mogelijke blessures te voorkomen. Dit kan komen door bijvoorbeeld krampachtig spelen waardoor serieuze klachten kunnen ontstaan. Overigens geldt dat laatste niet alleen voor kinderen…

Zitten jouw kinderen regelmatig met een iPad of telefoon achter de piano? Stimuleer dit dan met wekelijks een half uurtje pianoles. Wat kinderen op jonge leeftijd leren neemen zij de rest van hun leven mee. Misschien komt er een moment dat het pianospelen tijdelijk plaats moet maken voor school of studie maar zodra dit achter de rug is, kinderen een drukke baan hebben of misschien inmiddels een eigen gezin, zijn zij dankbaar dat ze destijds op pianoles mochten. De kans is groot dat ook de toekomstige kleinkinderen op deze manier vroeg of laat met muziek in aanraking komen en dat is toch een leuke gedachte… ☺️