Pianoleraar in Dordrecht, Muziekschool Sander Tournier

Het ontstaan van Pianoles Drechtsteden

Van 300 keer per jaar op een podium met jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé, Edsilia Rombley, Berget Lewis of René Froger naar een heuse pianomeester! 😉
Eigenlijk uit pure noodzaak ontstaan na anderhalf jaar zonder inkomsten door de Corona crisis. Diverse baantjes geprobeerd en op een dag besloten om pianoles te gaan geven. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat zijn jullie leuk en gezellig!

Beginners, gevorderde, professionals, collega pianisten, andere instrumentalisten, vocalisten, echt super dat al zoveel mensen de weg naar Pianoles Drechtsteden hebben gevonden. Dit neemt niet weg dat ik zeker nog plek heb voor een aantal leerlingen. Ik geef niet enkel pianoles, ook geef ik keyboardles, ik help mensen verder met improvisatie, muziektheorie, componeren, band coaching en alle andere muziek gerelateerde onderwerpen. Speelt iemand bijvoorbeeld saxofoon of trompet en wil diegene leren improviseren? Ook dan ben je bij pianoles Drechtsteden aan het juiste adres. Het idee was en is om van het stoffige imago dat en pianoles toch wel een beetje heeft af te komen. Dat begint natuurlijk met een mooi logo.

Zoals een aantal van jullie al weten ben ik ook eigenaar van BoekeenPianist.nl. Het logo van BoekeenPianist bestaat uit een B, een P en een muzieknoot. Het leek mij leuk om hierop voort te borduren en zo is het logo met een P, een D en een muzieknoot ontstaan.

Ik ben vanuit huis begonnen met de pianolessen en kwam samen met mijn zoon al snel tot de conclusie dat dit verre van ideaal is. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een leuke locatie en die heb ik gevonden! Na wat zoekwerk vond ik een van de kleinste pandjes van Dordrecht, middenin een woonwijk en op loopafstand van een station en een winkelcentrum.

Klussen is echt niets voor mij maar ik heb een oude broek en T-shirt opgezocht en ben aan de slag gegaan. Schoonmaken, witten, schilderen, logo’s plakken en zelfs vloerbedekking leggen! John Williams zou trots op me zijn! 😅 Bloed, zweet en tranen want… bijna een vingertje kwijt tijdens het vloerbedekking leggen maar het resultaat mag er wezen! En… de lessen worden nog steeds met 10 vingers gegeven!

Dan moet er natuurlijk een goede vleugel in. Bij pianoles hoort een mooie vleugel en niet zo’n oude bruine piano. Het moet tenslotte elke week een feestje zijn om naar pianoles te gaan! Ik heb daarom gekozen voor het topmodel van Yamaha, de Clavinova CLP 795 GP. Het is geen akoestische vleugel en dat is een bewuste keuze. Als iets storend is als je muzikaal bent, en dat zijn we tenslotte allemaal, dan is dat een ontstemd instrument. Met dagelijks verschillende pianisten, temperatuurswisselingen, tocht en luchtvochtigheid hou je geen enkel akoestisch instrument op stemming. Deze vleugel heeft geen snaren en staat er dus altijd perfect bij. Omdat de ontwikkeling van spieren in de vingers en armen, zeker bij kinderen en jongvolwassenen, erg belangrijk is, is het van belang dat een mechaniek goed is afgeregeld. Ook dit is bij deze vleugen dik voor elkaar.

Hierdoor leer je op een goede manier pianospelen en zul je een mooi touche ontwikkelen. Iets dat onmogelijk is als je op een oude of slecht onderhouden instrument speelt. Daarnaast gaf ik al aan, pianoles moet leuk zijn en dat kan zeker als we gebruik maken van de mogelijkheden van deze tijd. Ik zal alle technische praat achterwege laten maar jullie gaan heel blij worden van deze Yamaha CLP 795 GP digitale vleugel! Het is een behoorlijke carrière-switch maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik heb me dan ook voorgenomen dat ik dit tot mijn 80’ste wil blijven doen.

Morgen al starten?

Meld je vandaag nog aan voor de eerste kennismakingsles.

Dáárom Pianoles Drechtsteden

}

Lessen in je eigen studietempo

Docent met meer dan 30 jaar ervaring

Altijd privéles, dus maximale aandacht

Professionele en prettige leslocatie

Speel op de nieuwste instrumenten