Improvisatie

Bij Pianoles Drechtsteden kun je terecht voor het leren improviseren. Jazz, pop, fusion, latin maar ook bij componeren en arrangeren kun je de theorie van het improviseren gebruiken. In de Van Dale staat bij improvisatie: het spontaan creëren of bedenken van concepten. Vaak wordt er dan ook gezegd: “Een beetje meespelen op gehoor”. Echter zit er wel degelijk een theorie achter improvisatie. Deze theorie geldt niet alleen voor pianisten maar is bruikbaar voor iedereen die een muziekinstrument bespeelt of wie zijn/haar stem gebruikt. Pianisten, toetsenisten, vocalisten, gitaristen, bassisten, trompettisten of saxofonisten, veel muzikanten hebben de weg naar Pianoles Drechtsteden inmiddels gevonden.

Door te weten wat er theoretisch gebeurt in een muziekstuk kun je beginnen met improviseren. Vaak vinden we het moeilijk om iets te verzinnen op een muziekstuk dat we al kunnen spelen. Waarom is dat moeilijk? Het antwoord is vaak simpel… we kunnen de noten spelen maar we hebben geen idee wat we nou eigenlijk aan het doen zijn. Door inzicht te krijgen in harmonieën, intervallen en toonladders leer je als een pro soleren op je favoriete muziek!

Band coaching

Speel jij in een band en wil jij jouw vaardigheden in het samenspelen met andere muzikanten verbeteren? Ook dan zit je goed bij Pianoles Drechtsteden. Door de jarenlange ervaring van de docenten in diverse bands, theaterproducties, studio-opnames, televisie-optredens en concerten weten zij als geen ander hoe je in een band of ensemble moet functioneren. Dit kan zijn als begeleidend pianist of als toetsenist in een band. Hoe zorg je ervoor dat je onmisbaar wordt in de band, wat vinden je mede muzikanten fijn om te horen en hoe til jij als muzikant een band naar een hoger niveau? Door deze tips en tricks wordt je binnen de kortste keren onmisbaar en zullen meer bands en muzikanten jou benaderen voor optredens!

Uitleg over je keyboard bij Pianoles Drechtsteden

Instrument uitleg

TIP VOOR OUDEREN

Sommige mensen zitten helemaal niet te wachten op pianoles of keyboard les. Zij maken vaak al jaren muziek. Het kan dan voorkomen dat er vroeg of laat een nieuw keyboard wordt aangeschaft. Het oude instrument kon je mee lezen en schrijven maar het nieuwe instrument… In de winkel leek het zo makkelijk. Vaak is dit ook zo maar moet je even op weg worden geholpen. Heb je een piano, keyboard of synthesizer gekocht maar kom je er met de handleiding niet helemaal uit? Voel je je bezwaard om elke keer de dealer te bellen of mailen? Neem dan contact op met Pianoles Drechtsteden. Bij Pianoles Drechtsteden worden al je vragen en onduidelijkheden op een rustige manier stap voor stap uitgelegd. Of het nu gaat om de Yamaha Genos, PSR-s, CVP, CLP of Clavinova, Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van je instrument welke we desgewenst voor je programmeren.

Goed om te weten is dat wij met veel muziekwinkels een samenwerking hebben. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden want in sommige gevallen valt de uitleg onder service!

Workshops

Regelmatig organiseert Pianoles Drechtsteden workshops over muziek-gerelateerde onderwerpen. Dit kan gaan over een bepaalde muziekstijl zoals jazz, Braziliaanse muziek of film-muziek maar ook onderwerpen als muziek componeren, het werken met een DAW (Digital Audio Workstation) komen aan bod. Hieronder vallen bijvoorbeeld Logic Pro X of Cubase. Heb je een vraag of idee? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden. Bij voldoende animo gaan wij een leuke middag of avond organiseren. Door ons enorm netwerk in binnen en buitenland weten wij altijd de juiste personen te contacteren voor de beste tips and tricks. De workshops zijn altijd in een klein gezelschap zodat je gegarandeerd op al je vragen een antwoord krijgt!

Pianoles Drechtsteden Dordrecht Peter Baartmans

Noten lezen

Zie je op tegen noten lezen? Dan doen we dit gewoon niet! Je wilt piano spelen voor de lol en je hoeft niet je boterham ermee te verdienen. Het moet vooral leuk zijn! Doen wij dan helemaal niets met noten lezen? Ja, natuurlijk wel want het kan hartstikke handig zijn, al is dit absoluut niet het belangrijkste dat er is. Veel mensen die muziekles krijgen of hebben gekregen in het verleden kunnen noten lezen. Al blijft het vaak een lastig onderdeel en een blok aan het been. Bij pianoles Drechtsteden vergelijken wij noten lezen met het leren van letters. Op de basisschool leer je eerst letters, gevolgd door woorden en daarna complete zinnen. Uiteindelijk kunnen wij een boek lezen. Zo zouden wij het burgerlijk wetboek ook van voor naar achteren kunnen doorlezen. Echter maakt dit ons nog geen jurist. We kunnen een medische encyclopedie van voor naar achteren doorlezen maar iemand opereren… hetzelfde geldt voor noten lezen. Met alleen noten lezen kom je er niet. Pianospelen zal dan altijd lastig blijven, noten lezen zal altijd een hele opgave zijn en als we een tijdelijke pauze inlassen kunnen we weer van vooraf aan beginnen.

Bij Pianoles Drechtsteden leren we je de muziek te begrijpen. Wat ben je nu eigenlijk aan het spelen? Wat gebeurt er in het liedje wat nu op nummer één staat? Hoe zit een toonladder nou eigenlijk in elkaar en hoe kunnen wij bladmuziek snel “scannen” in plaats van noten lezen? Op deze manier zorgen wij ervoor dat als je in de toekomst een liedje in de auto hoort, je dit vrijwel direct kunt spelen. Vanzelfsprekend moet je dan nog wel even studeren maar je weet wel al welke toetsen je moet indrukken. Met deze methode bestaat er ook geen “moeilijke toonsoort” meer. Kruizen of mollen vormen geen belemmering meer en je voelt je veel zekerder achter je instrument. Hierdoor zal je nog meer plezier beleven aan het pianospelen!

Morgen al starten?

Meld je vandaag nog aan voor de eerste kennismakingsles.

Dáárom Pianoles Drechtsteden

}

Lessen in je eigen studietempo

Docent met meer dan 30 jaar ervaring

Altijd privéles, dus maximale aandacht

Professionele en prettige leslocatie

Speel op de nieuwste instrumenten