Feurich 1.70 Vleugel – Zwart politoer

Soms kom je iets heel bijzonders tegen… zo ook deze Feurich vleugel. Feurich is onderdeel van het topmerk Bechstein, welke tot de top van de piano en vleugel fabrikanten behoort. Deze vleugel met een afmeting van 170 cm past in vrijwel elke woonkamer en komt door de mooie ronde en romantische klonk overal tot z’n recht.

 

 

Prijs: n.o.t.k.

Detailfoto’s

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Extra informatie:

Deze Feurich vleugel met het serienummer 41081 komt uit 1925 en is ca. 25 jaar geleden totaal gerestaureerd door toptechnicus Henk Hupkes. De vleugel is met behoud van originele onderdelen zoals het ivoren klavier eigenlijk weer in originele nieuwstaat gebracht. Alle viltjes, kernviltjes, leertjes, hamerkoppen en tal van andere zaken zijn hierbij vervangen. Daarna is de vleugel niet met kunststof gespoten maar zoals dat vroeger ging, met echt politoer zwart glanzend gemaakt. Hierdoor heeft de vleugel zijn originele uitstraling behouden.

De vleugel is nauwelijks meer bespeeld na de restauratie. Dit kun je onder andere zien aan het mechaniek en de hamerkoppen. Leuke bijkomstigheid is dat de vleugel van de Dordtse koordirigent en pianist D.W. van Leeuwen is geweest. Dit is de overgrootvader van Pianist Sander Tournier. Hierdoor is de complete historie van deze vleugel bekend.

De vleugel is na de restauratie voorzien van een Dampp-Chaser. Dit is een instrument dat de vleugel in optimale conditie houdt. Het verwarmt de vleugel op het moment dat de luchtvochtigheid te hoog is en zal de vleugel bevochtigen op het moment dat de luchtvochtigheid te laag is. Hierdoor blijft de vleugel ten alle tijden in de beste conditie. Dit is bijvoorbeeld goed te merken aan de toonvastheid van de vleugel.

Heb je interesse en wil je de vleugel eens in het echt bekijken, beluisteren en bespelen? Neem dan gerust contact met ons op.