VERKOCHT Roland RD-64 Stagepiano met transporthoes

Tot nu toe had je als veeleisende pianist geen keuze: voor een authentiek pianogeluid en een superieure respons moest je een instrument met een loodzwaar klavier kiezen. De digitale piano RD-64 vormt een écht alternatief, omdat hij alle voordelen van een digitale Roland-piano biedt, maar desondanks verrassend compact en transportvriendelijk is. De SuperNATURAL Piano-technologie zorgt voor ongelooflijk authentieke pianogeluiden, terwijl het 64 toetsen tellende “Ivory Feel”-G-klavier zelfs de fijnste nuances accuraat overbrengt. Verder bevat dit instrument SuperNATURAL-gebaseerde elektrische piano’s evenals clavi- en orgelgeluiden. In de Controller-mode doet de RD-64 dienst als veelzijdig MIDI-masterkeyboard met een knop, die toegang biedt tot alle voordelen van de SuperNATURAL-technologie in de INTEGRA-7 module of de JUPITER-80/JUPITER-50 synthesizer. Als compacte uitvoering van de grote digitale Roland-piano’s biedt RD-64 alles wat u live, als componist, in de muziekles e.d. nodig hebt – en nog “een beetje” meer…

Prijs: € 475,-

Detailfoto’s

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Extra informatie:

De RD-64 is uitgerust met de vermaarde SuperNATURAL Piano-klankbron van Roland – zo weet je meteen dat het pianogeluid staat als een huis. Ook de elektrische piano’s zijn trouwens op de expressieve SuperNATURAL-technologie gebaseerd. Het voordeel van deze technologie zijn de enorme dynamische bandbreedte en de traploze volume- en klankkleurvariaties, die muzikanten met professionele ambities gewoon verwachten. Daarnaast bevat het instrument clavi- en orgelklanken, zodat u vaak geen bijkomende instrumenten hoeft mee te sjouwen.

Het nieuw ontwikkelde “Ivory Feel”-G-klavier met 64 toetsen combineert Rolands meest geavanceerde sensor- en drukpuntmechanisme met de bekende “Ivory Feel”-voordelen. Qua toucher is er geen verschil met de respons van onze 88-toetsen-piano’s: de bovenlaag van de toetsen heeft dezelfde vochtigheidsabsorberende kenmerken als toetsen van écht ivoor en ebbenhout. De combinatie van een uitmuntende SuperNATURAL Piano-klankbron met een muzikaal reagerend klavier maakt de RD-64 tot een instrument dat eigenlijk in een veel hogere prijsklasse thuishoort.

De effectsectie omvat een hoogwaardige stereogalm evenals een EFX 1- en EFX 2-processor met telkens algoritmes, die perfect bij de klankcategorieën van de RD-64 passen. Een paar voorbeelden zijn: enhancer en simulatie van de demperresonantie voor vleugelklanken, tremolo en chorus voor elektrische piano’s enz., die met vast toegewezen knoppen kunnen worden in- en uitgeschakeld. Voor de orgelklanken is er natuurlijk een Rotary-effect dat niet alleen kan worden in-/uitgeschakeld maar waarvan je tevens de snelheid kunt wijzigen. Voor eventuele klankcorrecties kun je een beroep doen op de 2-bands EQ, die via vast toegewezen regelaars kan worden ingesteld. Op de RCA-ingang (stereo) kan een player of een andere signaalbron worden aangesloten, zodat je geen mixer meer nodig hebt.

In de Controller-mode* fungeert de RD-64 als krachtig masterklavier met toewijsbare regelaars en knoppen, een pitchbend-/modulatiehandel en een D-BEAM voor het aansturen van synthesizers, modules en andere instrumenten. Wie de SuperNATURAL-knop activeert, heeft zelfs toegang tot de geavanceerde SuperNATURAL-functies van o.m. de INTEGRA-7 module en de JUPITER-80/50 synthesizers.

Het aantal muziek-apps groeit zo snel dat steeds meer muzikanten hun iPad voor het voorbereiden van demo’s en zelfs heuse muziekproducties gebruiken. Daarom kan de RD-64 op de iPad Camera Connection Kit van Apple worden aangesloten en dus als hoogwaardig masterklavier voor je tablet dienen.