VERKOCHT Yamaha CP4 Stagepiano

De Yamaha CP4 Stagepiano is de piano die enkel gebruikt is door Pianoles Drechtsteden als voorbeeldpiano. Wil je dus een goede, zo goed als nieuwe digitale (stage)piano aanschaffen dan is dit een buitenkans! De piano is voorzien van een uitstekend gewogen klavier met houten toetsen. Daarnaast is de piano voorzien van diverse piano, Fender Rhodes en keyboard/synthesizer sounds

 

Verkocht!

Detailfoto’s

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Extra informatie:

Algemeen

De CP4 is volgens Yamaha zelf, op het moment van uitgave, de beste stagepiano die zij tot op heden hebben gemaakt. En dat wil wat zeggen van deze producent met meer dan 100 jaar bouwervaring. Dit elektronische muziekinstrument is makkelijk in gebruik en weegt maar 17.5 kilogram waardoor u hem goed ergens mee naartoe kunt nemen. Het klavier bestaat uit 88 houten toetsen met een synthetisch ivoren afwerking en een hamerslagmechanisme. Deze zorgen samen met de zeer natuurgetrouwe pianoklanken voor een sublieme en realistische speelervaring.

Yamaha CP4: Geavanceerd klanksysteem en effecten

Een geavanceerd klanksysteem huist in het binnenste van de CP4 Stagepiano: de Spectral Component Modeling-techniek (SCM). Voor de klankopwekking wordt physical modeling-techniek gecombineerd met samples van wereldberoemde Yamaha-concertvleugels (CFX, CFIIIs en S6) en de klassiekers onder de elektrische piano’s (CP80, DX7, Rhodes en Wurlitzer). Omdat u naast piano’s waarschijnlijk ook andere geluiden in uw band wenst te gebruiken beschikt de CP4 in totaal over 433 geluiden. Daarbij heeft het instrument nog een flink aantal effecten, zoals elf reverb-effecten en negen choruseffecten met 46 presets. Voor nog meer mogelijkheden ontbreken ook een pitch- en modulatiewiel en de layer- en splitfunctie niet.

Interface en aansluitingen

Ondanks zijn enorme hoeveelheid mogelijkheden laat de Yamaha CP4 zich erg gemakkelijk bedienen. Dit is te danken aan de overzichtelijke opbouw van de knoppen en het heldere en duidelijke display. U scrolt gemakkelijk door de menu’s op het display heen met de datadraaiknop. De belangrijkste functies, zoals (onderling) volume, splits, layers en klankkleur, zijn in luttele seconden in te stellen. Naast al deze knoppen en schuiven beschikt de Yamaha CP4 ook over een flink aantal aansluitingen. Zo zijn er aansluitingen voor uw sustain- en expressiepedalen, MIDI-connectiviteit (USB en DIN-5), lijningangen, lijnuitgangen, hoofdtelefoonaansluiting en een USB-dataopslagpoort.