Yamaha Montage 7 Synthesizer

De Yamaha Montage 7 synthesizer is het vlaggenschip van Yamaha. Deze uitvoering bevat 76 semi gewogen toetsen. Wil je een synthesizer met de meest bizarre en mooie sounds dan is dit een fantastische machine. Ook in combinatie met bijvoorbeeld Apple’s MainStage is de bediening van deze synthesizer op het podium heel eenvoudig. Voor de pianisten onder ons, deze Montage 7 is voorzien van de Chick Corea Fender Rhodes en een Bösendorfer sample.

 

Prijs: n.o.t.k.

Detailfoto’s

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Extra informatie:

Algemeen

De Yamaha Montage is het vlaggenschip van Yamaha, en is er in de formaten 61, 76 en 88 toetsen. Deze Yamaha Montage 7 synthesizer is vooral populair bij rondreizende toetsenisten omdat dit formaat nog net op de achterbank van de auto past. Aan de buitenkant ziet de lay-out er bekend uit. Als u de Yamaha-synthesizers al een tijdje volgt, dan ziet u direct waar de Montage van afstamt. Desalniettemin is de interface flink onder handen genomen door Yamaha: een fraaie touch-screen (kleur) zorgt voor een duidelijke interactie tussen apparaat en gebruiker. De Super Knob is ook nieuw, het is een soort macrocontroller waarmee u meerdere klankparameters tegelijk bedient.

Samples van de Yamaha Montage 76

Dat de Montage meer knopjes en lampjes heeft dan een ruimteschip is natuurlijk leuk, maar het draait zoals altijd om de klank. Zoals gewoonlijk stelt Yamaha hier niet teleur, wat heet: de Montage 76 is een onbetwist altaar voor producers en sound-designers. De AWM2-engine van Yamaha is ook hier weer van de partij, en hoe! Met bijna tienmaal de capaciteit van de Motif XF zet u de meest realistische en kleurrijke klankbeelden neer. Piano’s, gitaren, blazers, strijkers, drums, u noemt het maar, het zit er allemaal in. Met bovendien het dubbele aan effecten en een dubbele polyfonie is de Montage niet zomaar even een net iets beter model dan de Motif XF. De Montage is gevoelig veel grootser dan dat.

Frequentie Modulatie

Weet u het nog, de DX7 van Yamaha (1983)? Een waar kanon ging af in de muziekwereld en het einde van de analoge synthesizers uit die tijd nam steeds concretere vormen aan. FM-synthese is weer terug, in de vorm de FM-X engine die de Japanners in de Montage hebben geplaatst. Hét grote voordeel van deze complexe maar uitgebreide synthesemethode is de ongekend muzikale expressie. Nog steeds is FM zo levend als het maar zijn kan, en is prima op z’n plaats in ballads, EDM, en zelfs films. Het is de combinatie van AWM2 en FM-X die de Yamaha Montage zo’n enorme voorsprong geeft.